Katariina Enroth

Aloita vuotesi raikkaasti: vinkit joulun siivoamiseksi
Vuodenvaihde on aina sopiva hetki miettiä mihin suuntaan elämää tulisi viedä. Joulukoristeiden purku on kuin eräänlainen tilinpäätös viime vuodesta. Ovatko nämä joulukortit ja koristeet säästämisen arvoisia kokonaisen vuoden vai haluanko miettiä jo valmiiksi miltä vuoden päässä siintävä joulu näyttää? Lue vinkkini joulun ja joulukoristeiden siivoamiseksi ja kiität itseäsi ensi vuonna.

Joulukortit

Istu alas kuuman glögin kanssa ja lue joulukortit vielä kerran rauhassa. Jos haluat helpottaa tulevaa joulua kirjoita kuoret jo valmiiksi käyttäen listana tämän vuoden kortteja. Näin voit ensi jouluna kirjoittaa joulukorttiin pidemmän viestin tai halutessasi voit kirjoittaa jouluisen kirjeen. Kirjoitettu teksti on aina henkilökohtainen ja ihana saada. Sen jälkeen voit säästää korteista esimerkiksi kuvilla varustetut ja laittaa ne heti valokuva-albumiin ja muutoin laittaa kortit kierrätykseen. 

Joulukoristeet

Joulukoristeet on hyvä pakata niin kuin ne taas vuoden päästä ripustellaankin. Kuusen koristeet yhteen ja muut käytössä olevat kortisteet ilman jokaisen ympärillä olevaa pahvilaatikkoa joihinkin suurempiin paperipusseihin tai säilytyslaatikoihin. Itselläni on käytössä arkku, johon koristeet mahdutan paperipusseihin pakattuina. Arkku on rajallinen tilaltaan ja siitä syystä niin oivallinen. Emme voi hankkia uusia koristeita ellen ole laittanut kiertoon jotain vanhaa, koska tilaa ei vain ole. Suuren osan tilasta vie Amerikasta noin 15 vuotta sitten hankittu joulukylä. Sen pystyttäminen on ollut aina tyttäriemme jouluaskare. Muisto, joka kulkee aina mukanamme, vaikka kylän muoto onkin joka joulu hieman erilainen ja erilaisessa paikassa. 

Joulun alet 

Viime vuosina emme olekaan ostaneet juuri mitään uutta. Puoli-ilmaiseksi joulun jälkeen myytävät joulukoristeet eivät saa meitä lankaan. Haemme jouluna luonnosta havuja ja höystämme ne jouluvaloilla ja tuoreilla kukilla. Näin joulukoristeiden määrä ei lisäänny ja havut ja lakastuneet kukat eivät aiheuta muovista roskaa. 

Turhat koristeet kiertoon

Jos koristeiden joukossa on jotain mille ei ole käyttöä ollut tänäkään jouluna kannattaa miettiä onko koriste tai tavara järkevämpää laittaa kiertoon. Meidän kodista löytyy aina varastosta kiertolaatikko. Sinne kerätään sitä mille ei ole käyttöä. Sieltä ammennetaan tavaraa kirpputoripöydille sellaisen innostuksen iskiessä tai sitten laatikko sisältöineen lahjoitetaan eteenpäin. Ilmaiselle ehjälle tavaralle löytyy paljon ottajia ja hyöty on molemminpuolinen. 

Aloitetaan vuosi 2021 siistillä ja kauniilla kodilla, jotta pääset nauttimaan siitä täysin rinnoin myös tänäkin vuonna!

Kirjoittaja:

Katariina Enroth

Olen 45-vuotias luontoa rakastava sisustusalan ammattilainen, jonka aikuiset tyttäret ovat jo lentäneet pesästä. Koti on ollut perheellemme aina tärkeä paikka ja itse olenkin suhtautunut sen hoitoon suurella intohimolla.

Seuraa somessa:

Aikaisemmat kirjoitukset

Pin It on Pinterest