Katariina Enroth

Tarinani ammattijärjestäjäksi
Tarinan alut sijoittuvat yleensä johonkin tiettyyn aikaan tai paikkaan. Sinä vuonna tai sillä paikalla tapahtui jotain, mikä liikautti koko maailmankaikkeutta ja niin minä päätin ryhtyä tähän.

Tällä tarinalla ei ole mitään selkeää alkua, kaikki se mitä olen kokenut, mistä olen nauttinut ja kaikki ne opinahjot, joista olen viisautta ammentanut ovat synnyttäneet tämän tarinan. Ihmiset ympärilläni, paikat, joissa olemme asuneet, kaikki ne rakennus- ja korjausprojektit, jotka olemme perheemme käsien kautta suunnitelleet, korjanneet ja kaunistaneet uuteen uskoon.

Niistä tämä tarina on alkanut. Joskus vanhempi tyttäreni kysyi, eikö ole raskasta koko ajan miettiä muutoksia ja uudistuksia ja järjestää koteja niin vastaus oli selkeä ei. Muutos on ainut pysyvä asia tässä maailmassa. Jos pääkopassa koko ajan pyörii uudet ideat ja ympäristön kehittäminen, niin raskaampaa on olla tekemättä mitään. Muutoksella en tarkoita kallista sisustamista vaan kaikkea sitä ihanaa mitä voidaan saavuttaa omaa luovuutta käyttämällä.

Yli 15 vuotta sitten tutustuin Fengshuihin eli tuhansia vuosia vanhaan kiinalaiseen oppiin ympäristöstä, joka parhaimmillaan tukee ja edistää ihmisen hyvinvointia. Tutustuin siihen aikana, jollain pystyin rajoitetusti vaikuttamaan itse omaan ympäristööni. Asuimme maassa, joka oli vieras ja täynnä piirteitä, jotka eivät tuntuneet sopivilta minulle.

Oman kodin tekeminen harmoniseksi oli siis todella tärkeää. Kodin tehtävä onkin olla se turvapaikka, jossa lataudutaan ennen kuin taas astutaan ulkomaailmaan. Hyvin levänneenä ja virkistäytyneenä on helpompi vastaanottaa ja nauttia uusista kokemuksista.

Vuosien varrella opiskelin sisustusalaa muiden töiden ohessa ja sain aina uusia oivalluksia ja vastauksia kysymykseen, miten tehdä ympäröivä tila sellaiseksi, että tilassa olevilla olisi hyvä olla. Kuitenkin ratkaisu tuntui olevan moniselitteinen. Opin, ettei pelkkä maali tee viihtyisyyttä, eivät pelkät värit, eivät pelkät laitetut ja korjatut huonekalut vaan usein ratkaisu onkin siellä kaiken takana siinä, että tila toimii.

Vaikka remontoisi tilaa suurillakin summilla ja laittaisi kaikki huonekalut uusiksi ei ilman tilan toimivuutta ja tilan lämpöä saavuta mitään. Ammattijärjestäjänä olenkin aitiopaikalla luomassa sitä tilojen ja kotien sielua kaikki aikaisemmat oppini apunani.

Tilojen luominen on intohimoni ja edelleenkin päässäni tuntuu raksuttavan loputtomasti uusia ja uusia ideoita. Ammattijärjestäjäkurssin käymisestä on jo viisi vuotta, mutta nälkä tehdä tätä työtä tuntuu vain kasvavan. Tarina siis jatkaa kehittymistään edelleen ja voit seurata pääni raksutusta tässä blogissa.

Blogissani pääset oppimaan miten järjestää kotisi pala palalta sellaiseksi, että viihdyt siellä aidosti ja miten voit pitää yllä kodin harmoniaa ja järjestystä. Tulen jakamaan helppoja vinkkejä, joilla sinä voit aloittaa jo tänään. Ota siis blogi ja muut kanavani seurantaan ja lähde matkalle oman ammattijärjestäjäsi ja sisustusalan ammattilaisesi kanssa kohti kaunista kotia!

Kirjoittaja:

Katariina Enroth

Olen 45-vuotias luontoa rakastava sisustusalan ammattilainen, jonka aikuiset tyttäret ovat jo lentäneet pesästä. Koti on ollut perheellemme aina tärkeä paikka ja itse olenkin suhtautunut sen hoitoon suurella intohimolla.

Seuraa somessa:

Aikaisemmat kirjoitukset

Pin It on Pinterest